Diverse

Ideen med cafeen


Kom og vær med når vi i den lokalhistoriske café på Skjern Vindmølle kl. 10-12 udveksler gamle minder og historier fra Skjern.


De lokalhistoriske café-møder har i de forgangne år budt på en stribe interessante indlæg. Arbejdsgruppen sørger for, at der er mindst én fortæller ved hvert arrangement.


De faste oplæg bliver dog som regel suppleret med fotos, kommentarer og indlæg fra deltagerne, hvilket har givet tilhørerne en masse nuancerede indfaldsvinkler og oplysninger om livet i Skjern i 1900-tallet.


Vel mødt i den lokalhistoriske Café på Skjern Vindmølle, Marupvej 25 A, 6900 Skjern


De lokalhistoriske café-møder afvikles onsdag formiddag kl. 10-12 i ulige uger. Vi håber, vi vil få nogle hyggelige og afslappede formiddage – med meget snak og en god kop kaffe.


Alle er meget velkomne; så sørg for at fortælle dine naboer og venner om arrangementet.


Har man idéer til temaer, kan man kontakte: Birgit Haugstrup, mob. 60 63 91 10 eller Harriet Ludvigsen, mob. 26 71 23 43.


Café-Laugets medlemmer:


Birgit og Johs. Haugstrup, 60 63 91 10

Harriet Ludvigsen, 26 71 23 43

Alice Agger, 21 49 79 11

Antje Strandbygaard, 21 48 80 99

Jørn Jensen, 30 95 33 75

Lars Christensen, 30 27 27 94

Anita og Per Vig, 21 74 38 49

Ulla og Peter Graakjær 61 41 37 57


Web ansvarlig for hjemmesiden:

Peter GraakjærSådan opstod ideen om hjemmesiden og nu er vi startet.

 

Efter at have deltaget i ét af de fremragende cafe-dage, gik jeg derfra med en tanke om, at andre for eftertiden også skulle kunne opleve foredragene/fortællingerne/billederne i fremtiden.

 

Fik en god snak med Per Vig om ideen og efter en snak med Ringkøbing-Skjern Museum, blev vi eninge om, at hvis en hjemmeside skulle holdes opdateret, skulle vi selv "styre" den.

 

Jeg har oprettet hjemmesiden og har påtaget mig at betale for driften af den fremover, så længe der er ønske om det.

 

Opdateringen foregår løbende, både med indlægning af nye billeder og beskrivelse af historien bag de forskellige ting.

 

For at kunne sammenligne nutiden med fortiden, vil jeg løbende få udvalgte gader, huse og seværdigheder fotograferet og lagt på, og med den udvikling der er i Skjern, er det en opgave der aldrig stopper

 

Per og jeg bruger mange fritimer på at opdatere hjemmesiden, men med alle de positive tilbagemeldinger, er det en fornøjelse at kunne bidrage til vores fælles historie.

 

Mange hilsener fra Peter Graakjær.

 

TV Midtvest har besøgt cafeen i 2015 og der er kommet en lille udsendelse ud af det.

Se den ved at klikke her